Saturday 20 August 2011

Politiski piesātinātais laiks - 28 dienas līdz S11 vēlēšanām.

Saraksti pieteikti, numuri izlozēti, programmas sarakstītas un publicitātes kampaņas izstrādātas. Tas viss potenciālo tautas kalpu veikuma sarakstā. Bet ko tauta? Vai tā gatava veikt kritisku partijas programmu izvērtējumu, vai gatava domāt? Vai grib analizēt publiskajā telpā esošo priekšvēlēšanu troksni un vai spēs atšķirt formu no satura, vārdotājus no darītājiem? Diemžēl, esošā vēlēšanu sistēma un priekšvēlēšanu aģitācijas likums rada apstākļus tam, ka arī politiķi ir prece. Jeb visu nosaka nauda! Jo vairāk naudas mārketnga aktivitātēm, jo lielākas izredzes pārdot.

Būtu labi, ja tauta neapmulstu no košiem, milzīgiem un kvalitatīviem reklāmas materiāliem, bet vērtētu personības - kandidāta sasniegumus, veikumu un rīcības programmu Latvijas mērķu sasniegšanai.

Daudzi politikas komentētāji, sociologi un sabiedriskā dzīvē aktīvi līdzcilvēki sāk piepludināt publisko telpu ar paredzējumiem par S11 rezultātiem. Te, jāatgādina, ka katram pašam jāveic sava izvēle, jānotic savai pārliecībai un arī intuīcijai. Nevajadzētu sekot reitingiem un uzstādījumiem. Tikai pats indivīds ir atbildīgs par savām idejām, rīcību un nākotnes izvēli. Tāpēc aicinu būt čakliem domātājiem: lasīt, analizēt, secināt un veikt patstāvīgo izvēli vēlēšanu dienā!

Ja tomēr tauta pakļausies domas slinkumam, tad var piepildīties Liepnieka sacītais par debilo sabiedrību.

Lai pierādītu pretējo, būsim pozitīvi un ticēsim sev un savai Dzimtenei. Latviešu tikums ir darbs. Strādāsim katrs ar sevi – sakārtosim savas domas, savu vidi kurā dzīvojam un soli pa solītim sakārtosim mūsu Latviju! Ir laiks godīgiem politiķiem! Un mums tādi ir, tikai jāveic pareizā izvēle!

1 comment:

  1. Hm, vai tev simpatizē Liepnieka neliepnieciski domājošo apzīmējums?

    ReplyDelete